ДЕНЬ СЕЛА  У ЗДОМИШЛІ

21 вересня, у день Різдва Пресвятої Богородиці, село Здомишель святкувало день села. Ще зранку вірян покликав у храм церковний дзвін.

Розділити радість великого свята з отцем Сергієм прибули священики з інших парафій та гості із сусідніх сіл. У післяобідню пору жителі села зібралися у будинку культури на тематичний вечір. Біля входу односельців вітав гурт троїстих музик у складі Василя Більчука, Олександра Оніщука та Віталія Гудка. Усіх щиро вітав голова сільської ради Андрій Головій та настоятель місцевого храму отець Сергій. Зичила усіляких гараздів жителям помічник народного депутата України Степана Івахіва Наталія Маленицька. Вручила цінні подарунки, які розігрувалися на святі святковою лотереєю. Суперприз — мікрохвильову піч — вручили від односельчан на новосілля настоятелю місцевого храму отцю Сергію.

Ведучі свята Оля Кондратюк та Катерина Балачук чергували пісенні номери з декламуванням віршів про село, про любов до нашого народу і рідного краю. З пісенним вітанням «Українське село» розпочав концерт методист районного будинку культури Іван Юхимчук. Гарний настрій глядачам дарувало жіноче тріо «Вербиченька» у складі Ольги Сметюх,Тетяни Кондратюк, Оксани Козел. Зворушливо звучала пісня у виконанні Віталія Гудка та Василя Більчука. Щиро аплодували Катерині Юхимчук, Іванні Харківець, Богдані Пех, які виконували пісні різних жанрів. Учні 7-х, 9-х класів виконували українські танці та в сучасному стилі.

За сприяння благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» гарним подарунком на святі був виступ заслуженого артиста України Адама Горбатюка. Він подарував здомишельцям гарні, щирі українські пісні.

Наприкінці свята був проведений аукціон та розіграш лотерей.

Щиро хочу висловити подяку людям, які з року в рік надають спонсорську допомогу на проведення свята, – голові СВК «По-лісся» Миколі Тимощуку, підприємцю Василю Більчуку, а також підприємцю місцевого продуктового магазину. Дуже шкода, що немає ніякої підтримки від сільського голови, а так би хотілося співпраці та порозуміння.

Також відзначили подарунками найстаршу жительку Євгенію Дмитрук, якій виповнилося 95 років, наймолодшу жительку – донечку подружжя Коханець Ангеліни та Дмитра. А також пенсіонерів — вчительку молодших класів Ірину Дмитрук та працівницю дитячого садка Тетяну Оніщук.

Ніна ЖИГАРЕВИЧ,

директор сільського будинку культури с. Здомишель  

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>