ДЕНЬ СЕЛА У ШМЕНЬКАХ

дЕНЬ СЕЛА В шМЕНЬКАХ1 серпня у Шменьках відзначили престольне свято – преподобного Серафима Саровського. Будівництво храму в цьому невеличкому селі завершилося у 2000 році. Відтоді й відзначають храмове свято та день села у перший день серпня.

На святкове богослужіння прибули священики району, гості із навколишніх сіл, Ратного. Весь день у селі працювали атракціони для дітей. Але вже давно у Шменьках не відзначали день села із концертами, розвагами. Святкування обмежувалося молодіжною дискотекою увечері. Цього разу шменьківці веселилися на повну. За сприяння депутата районної ради Віталія Бірука з концертом виступили дитячий фольклорний аматорський колектив «Родина», учасники художньої самодіяльності Замшанівського будинку культури. Вони подарували жителям села і гостям чудовий настрій і неймовірний позитив. Щиро вітали мешканців Шменьок зі святом Здомишельський сільський голова Андрій Головій, депутат ра-йонної ради Віталій Бірук. З вітальними словами від імені народного депутата України Степана Івахіва до присутніх звернулася його представниця Руслана Шум.

Після концерту відбувся розіграш лотереї, призи для якої презентували благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» (мікрохвильова піч, дві праски, два годинники, плед) та Здомишельська сільська рада. І хоч призи були невеликими, проте люди виявили бажання, щоб усі лотереї були виграшними і щоб принаймні маленька, але залишилася згадка про день села. Увечері організували дискотеку просто неба.

До організації свята доклали чималих зусиль – хтось коштами, хтось фізичною працею – підприємці Зоя Миколаюк, Наталія Більчук, Сергій Левківський, активісти Оксана Дмитрук, Роман Антонюк. Усі події відбувалися біля приміщення недіючого бару, власниця якого Зоя Миколаюк надала дозвіл на сходах облаштувати сцену та для потреб використовувати приміщення, адже ні клубу, ні адміністративних будівель у Шменьках немає.

Свято було цікавим, насиченим і незабутнім, бо організували його спільними зусиллями вперше за декілька років, тож люди це оцінили.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>