БАГАТЕ НА НАГОРОДИ СВЯТО СЕЛА У САМАРАХ

багате на нагороди святоУ день святої великомучениці Параскеви-П’ятниці у Самарах відзначили престольне свято храму та день села. З візитом на православну парафію прибув митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир. Йому співслужили священики Гірниківського, Ратнівського, Камінь-Каширського та інших благочинь. Після завершення Божественної літургії архієрейським чином відбувся хресний хід навколо храму. Митрополит Володимир звернувся до присутніх на святі вірян з проповіддю. Він також вручив відзнаки Володимир-Волинської єпархії матушкам Катерині Макарчук та Катерині Панасюк, регенту церковного хору Наталії Павлючик, яка цьогоріч відзначила 20-літній ювілей регентування на самарівському приході. Такими ж відзнаками митрополит нагородив прихожан, які особливо активно дбали про благоустрій храму під час його ремонту, а саме – Івана Кортилісця, Івана Сидорука, Анатолія Октисюка, Миколу Баранчука, Петра Макарука, Олега Жерша та Миколу Маргеса.

У післяобідню пору у будинку культури села відбулися урочистості. Із днем села щиро привітав односельчан голова Самарівської об’єднаної територіальної громади Микола Маргес. Він оголосив подяки сільської ради  учасникам антитерористичної операції з Самарів за вірність народу України, особисту мужність та патріотизм, проявлені в зоні АТО: Олександру Тарасюку, Олександру Касянчуку, Андрію Левонюку, Роману Тарасюку, Василю Бурку, Олександру Цапуку, Сергію Леухіну та Олександру Штику. Микола Володимирович також оголосив подяки за вагомий особистий внесок у розвиток Самарівської громади та активну громадську позицію Олександру Бігуну, Миколі Касянчуку, Івану Шинкаруку, Анатолію Октисюку, Миколі Баранчуку, Ользі Сорочук, Михайлу Демидюку, Олені Штик. Усім, хто отримав подяки від сільської ради, вручили по одному безкоштовному лотерейному квитку. Такі ж подяки Микола Маргес передав народному депутату України Степану Івахіву та Леоніду Зимі, інвестору новоствореного сільськогосподарського підприємства «АгроФілд Компані».

Щирі вітання від народного депутата України Степана Іва-хіва жителям Самарів передав його помічник Володимир Бащук. Він також презентував призи від благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» для розіграшу лотереї – плазмовий телевізор, мікрохвильову піч, фен для сушіння волосся, два настінних годинники, соковитискач та праску.

Просторий зал будинку культури був переповнений глядачами. Для них співали місцеві аматорки Вероніка Бігун та Ілона Новік. З концертною програмою від благодійного фонду «Патріоти Волині» виступив заслужений артист України, учасник антитерористичної операції Адам Горбатюк.

Після концерту відбувся розіграш святкової лотереї, квитків на яку продали аж 250. Розігрували призи від благодійного фонду «Патріоти Волині», а також придбані за кошти від продажу квитків. Ще близько десяти призів запропонували до розіграшу сільські благодійники. Відтак виграшних було близько 140 квитків. Супер-приз – плазмовий телевізор від благодійного фонду «Патріоти Волині» дістався Наталії Павлючик, мікрохвильова піч – Ользі Бенедисюк, годинники – Оксані Заклетній та Лідії Демидюк, соковитискач – Марині Оніщук, фен – Івану Октисюку. Було на лотереї і чимало цікавих співпадінь. Так, Василь Карпук виграв аж три набори склянок для спиртних напоїв, Людмила Мельник – дві швабри. Найцікавіше було самарівцям, хто ж виграє «живі» призи – два півні і порося. Отож один півень дістався Наталії Хвесик, другий – Світлані Королік. Вони у коробках і забрали просто зі сцени будинку культури виграну живність. А порося буде хрюкати у сараї Богдана Октисюка. Було й чимало інших, корисних у господарстві речей. Розігрували три метри кубічних дров, мангал (виграв Володимир Тарасюк), шомпори, миски, відра, каструлі, сковорідки, електрочайник, тертки, віники, саджанці малини та смородини, капусту, інше.

Завершився день села у Самарах святковою безкоштовною дискотекою (проспонсорували її благодійники) з живою музикою.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>