Архіви за місяць: Вересень 2016

Дитячі голоси через двадцять років сподівань

дитячі голосиСподівалися, за двадцять років до яких тільки медичних закладів та лікарів не зверталися, щоб стати батьками, Іван Кирилович та Світлана Іванівна Корпачі із Прохода. Увесь цей час свято берегли свою любов та повагу один до одного, не піддавалися розчаруванню та не втрачали віри у краще — що у їхньому домі лунатиме дитячий сміх та щебет!

Шановні усиновителі!

У день, коли на світ з'являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові, незвичні ролі — мама, тато. Вони відчувають себе іншими людьми — відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими.

Гаряча телефонна лінія!

Шановні жителі району! 30 вересня 2016 року з нагоди Дня усиновлення служба у справах дітей райдержадміністрації проводить гарячу телефонну лінію з питань усиновлення, встановлення опіки, піклування, утворення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Номери контактних телефонів, за якими Ви можете звернутися: 2-16-72, 3-01-34, адреса: вул. Шевченка, 7, смт Ратне.
Запрошуємо до спілкування усіх людей, небайдужих до долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Служба у справах дітей райдержадміністрації

МИХАЙЛО ГРУШЕВСЬКИЙ І РАТНЕ

грушевськийМихайло Грушевський — видатний український політичний діяч, науковець, який народився 17 вересня (29-го за новим стилем) 1866 року у м. Хелмі (Польща). Виростав Михайло Сергійович на Кавказі, навчався у Тифліській гімназії, Київському університеті (на історико-філологічному факультеті). Працював в університеті під керівництвом Володимира Антоновича. З 1894 до 1914 року працював професором Львівського університету.

74-а річниця Кортеліської трагедії

вшанування23 вересня, у «чорну середу» 1942 року, було знищено 715 дворів, розстріляно та закатовано 2875 жителів, з них 1620 дітей. 23 вересня цього року перший заступник голови районної державної адміністрації Євген Савлук, керуюча справами районної ради Віра Чернуха, Кортеліський  сільський голова Василь Жигаревич,  жителі села Кортеліси, учні школи  поклали квіти до підніжжя пам’ятника на Меморіальному комплексі «Жертвам фашизму».

Віта ШЕВЧУК

ОСВЯТИЛИ ДВА ВІДДІЛЕННЯ ЛІКАРНІ

інфекційне22 вересня в урочистій обстановці після проведених ремонтів освятили два відділення центральної районної лікарні – інфек-ційне та неврологічне. Чин освячення провів настоятель храму преподобного Агапіта Печерського, який знаходиться на території ЦРЛ, протоієрей Ігор Антонюк.