Архіви за місяць: Липень 2016

ПІД СТАРИМ ДУБОМ ЗІБРАЛАСЬ ВОЄДИНО ВЕЛИМЕЦЬКА РОДИНА

велимче велимче1 велимче2 велимче3 велимче4 велимче5 велимче6 велимче7 велимче8Минулої неділі у Велимчому святкували день села. Зібрались не у клубі, як по інших селах заведено, а на місці старого клубу, під старим дубом, якого пам'ятає, як дуба закоханих, не одне покоління велимченців. Адже в одному з найбільших сіл не лише району, а й області немає належного закладу культури, він у пристосованому приміщенні, в якому не просто тісно, а взагалі немає місця для такої громади.

ПЕРЕВІРИЛИ ЦІНИ НА ОБМОЛОТ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

у заболотті у залісахПротягом липня-серпня 2016 року у районі проводиться моніторинг цін, обстеження техніки та засобів протипожежної безпеки у пожежонебезпечний період як у сільгосппідприємствах району, так і в одноосібних власників сільськогосподарської техніки, які надають послуги населенню.

Здомишельська сільська рада – «біла пляма» на карті району

засідання оргГолова райдержадміністрації Андрій Харлампович, голова районної ради Михайло Макарук взяли участь у засіданні сесії Здомишельської сільської ради.

У районі зафіксовано кліщовий енцефаліт

 

Зі слів завідуючого інфекційним відділенням центральної ра-йонної лікарні Миколи Бегаля, з червня по липень двом пацієнтам поставили діагноз «кліщовий енцефа-літ». Інтенсивне лікування проходять жительки Ратного та Кортеліс. Кліща, який став переносником енцефаліту, ратнівчанка виявила після збирання ягід, але у якому лісі він її вкусив, не знає, бо була і в урочищі «Смольна», і у Шменьках. А жителька Кортеліс і до лісу не ходила, кліщ її знайшов удома.

Гутянські діти навчатимуться під новим дахом школи

Йдуть інтенсивно роботи по перекриттю даху НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Гута. До роботи бригада будівельників, на чолі із виконробом Ігорем Швецем, виконробом Анатолієм Антонюком, бригадиром Олександром Лисіком поставилася відповідально.

НОРМАЛЬНИЙ ЧОЛОВІК ТАКОГО Б НЕ СКОЇВ

стендДля кожної громади храмове свято, безумовно, є найбільшим святом, до якого готуються увесь рік. Прихожани храму на честь святого пророка Іллі у Ратному готуються до храмового свята по-особливому, адже 72 роки тому храм був цілком знищений, а силами ратнівчан відбудовувався 21 рік, і у відновленому храмі це буде перше святкування.