Архіви за місяць: Вересень 2015

ДУБОВА – СЕЛО МОЄ СОНЯЧНЕ –

дубове 2під такою назвою вийшла у світ книга заслуженого журналіста України Лідії Йосипівни Синенко,  яка тривалий час редагувала районну газету «Ратнівщина»,  а нині – на заслуженому відпочинку

«УСЕ БУДЕ ДОБРЕ» — ПЕРЕСВІДЧИЛИСЯ НА СВЯТІ ДОШКІЛЬНИКИ

усе буде усе буде1Минолої п’ятниці, напередодні профе-сійного свята – Дня вихователя та дош-кільного працівника – у Ратнівському дитячому яслах-садку було гарне свято – тут зібралися люди різних поколінь: ті, хто зараз виховує рат-нівську малечу і їхні наставники-вихователі, які перебувають на заслуженому відпочинку, а їх сьогодні – 35 пенсіонерів і 69 працівників дошкільного закладу. Шанованих гостей радо стрічали вихователі, які вручали кожному ветерану дошкілля троянди, запрошуючи на урочистості в актову залу. Привітати із професійним святом колектив дитячого садка прибули голова селищної ради Володимир Кулик, головний бухгалтер Василь Долюк та голова ветеранської організації селища Ганна Мажула.

Прийомні син і донечка стали рідними дітьми

усиновлені сімя4Подружжя із села Запілля, Іван та Марія Мельники, мають добрі серця та благородні душі. Майже десять років тому вони взяли під опіку із Луцького дитячого будинку хлопчика, а згодом удочерили ще й  дівчинку. Зростають Анатолій та Надійка у дружньому сімейному колі, як рідні братик та сестричка, завжди мають добру пораду від мами і тата, бабусі та дідуся. У цьому ми на власні очі переконалися, коли відвідали цю щасливу сім’ю напередодні Дня усиновлення.

Короткий календарик виборця

25 жовтня 2015 року з 08.00 год. до 20.00 год. проводитимуться чергові місцеві вибори (депутатів та голів сільських, селищних, міських рад). Із собою треба мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України. Без пред'явлення цих документів ви не зможете проголосувати!

ЩО ТАКЕ УСИНОВЛЕННЯ?

усино Той, хто розпочав цю подорож, повинен розуміти значення усиновлення. Усиновлення — це юридичний процес, під час якого рішенням суду створюються нові, постійні відносини між батьками та дитиною, і який полягає у передачі батьківських прав та обов’язків від однієї родини до іншої. Це прийняття у сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками, як з боку дорослих, так і з боку дитини.

Як враховується страховий стаж

Поняття «страхового стажу» введено Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 9.07.2003 № 1058-IV (далі — Закон № 1058), який набув чинності з 1 січня 2004 року.