Архіви за місяць: Серпень 2015

ПЕРШОВЕРЕСЕНЬ СКЛИКАЄ ДО ШКОЛИ

1 вересняСьогодні, 1 вересня – у день, який традиційно став в Україні Днем знань, оживуть шкільні подвір’я, коридори і класи – розпочнеться новий навчальний рік. Цього дня очікується, що сяде за парти у школах Ратнівщини 7701 дитина, що на 163 більше, ніж минулого навчального року.

Вперше прийдуть до школи, щоб протягом одинадцяти років мандрувати Країною знань, 782 першокласники.

Найбільше учнів розпочне навчальний рік у НВК «загальноосвітня школа №1 – гімназія» селища Ратне – 663, у Ратнівській загальноосвітній школі №2 – 630, у НВК  «загальноосвітня школа І – ІІІ ступення – дитячий садок» селища Заболоття – 524, сіл Велимче – 430, Гірники – 421, Жиричі – 405.

Найменше школярів серед загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступеня прийме Щитиноволянська – 17, у Зоряному –  31 учень.

Лише дев’ять школярів навчатиметься у Адамівській початковій школі.

Дорогою знань вестимуть учнів Ратнівщини більше 1280 педагогічних працівників, серед яких 978 вчителів.

У школах району 1 вересня відбудуться уроки національно-патріотичного спрямування.

НІНА КЛИМЕНКО: «БУЛО Б БАЖАННЯ ПРАЦЮВАТИ, І УСПІХИ ПРИЙДУТЬ ДО ВСІХ»

IMG_4578 клименко з внучкоюНіна Клименко – це не просто вчитель від Бога, це людина, яка проклала дорогу в життя десяткам своїх учнів. Недарма ж кажуть, що справжній вчитель – це той, якого перевершили його вихованці. А таких у Ніни Олександрівни чимало. 41 рік вона трудиться на освітянській ниві, 36 із них – у Жиричах. За цей час отримувала грамоти і подяки різних рівнів, серед них і Міністерства освіти і науки України. У 1991—1992 році їй присвоїли звання «Старший вчитель», через п’ять років – «Вчитель-методист», і в 2001 році удостоїли звання «Заслужений вчитель України».

Вчитель за покликанням душі

вчителькаВелике щастя мати роботу, яку любиш, яку обрав серцем, і в якій не розчарувався, жодного разу за довгий час не пошкодував про свій вибір. Велике щастя розуміти, що своїм вибором, тим чи іншим чином, приносиш користь людям і водночас отримуєш від цього задоволення.

НЕЗВИЧНЕ СВЯТО У СІЛЬСЬКОГО ТРУДАРЯ МИКОЛИ КОЛЯДЮКА

IMG_3320Зазвичай, висновки про життя людини роблять по тому, скільки вона зробила, чого досягла, чи поважають її у суспільстві. А про директора ТзОВ «Журавлини» смт Заболоття Миколу Колядюка можна писати книги, бо, окрім хороших людських якостей, він ще й прекрасний керівник, який фактично з нуля підняв сільськогосподарське виробництво в Заболотті і, найголовніше, навіть зараз, у складні економічні часи тримає господарство на плаву. Він зумів не втратити напрацьоване роками, коли більшість СВК району уже розпалася, а на згадку про них лишилися тільки обдерті, розбиті стіни, чи й ще гірше – рештки фундаментів. Сьогодні у Миколи Олексійовича знаменна дата – виповнюється  рівно 40 років, як він працює у сільськогосподарській сфері. Тож ми поспілкувалися з керівником про те, якою була його доля протягом цих чотирьох десятків літ, якого хліба довелося скуштувати та як живеться зараз.

Африканська чума свиней – будьте обережні

свиніПро ситуацію щодо африканської чуми свиней в області та про посилення заходів з недопущення занесення її збудника в районі йшлося на засіданні державної надзвичайно-протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації минулої середи у залі засідань. Головний державний інспектор ветеринарної медицини в районі, заступник голови комісії Михайло Приступа інформував про ситуацію членів комісії та запрошених, серед яких були голова районної ради Микола Макарук, керівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук, заступник начальника управління ветеринарної медицини Галина Трохимчук, голова районної організації Українського товариства мисливців і рибалок Сергій Лях, інженер-мисливствознавець ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» Микола Старушик, підприємець,  власниця свиногосподарства у Язовнях Надія Трачук та інші.

Єдина країна

Завантажити (DOC, Невідомий)